Köpvillkor

1. Beställningsinformation

Dessa köpvillkor (”Villkoren”) gäller när du som kund (”Kund”) gör en beställning via hemsidan skillsonline.se. I samband med att Kunden genomför ett köp via Webbsidan godkänner Kunden därmed villkoren.

För att kunna beställa utbildningar från Skills Online Sweden AB så måste du vara över 18 år gammal.

Samtliga e-kurser hos Skills Online har en giltighetstid på 90 dagar från att den blivit startat för första gången.

2. Priser

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och lagstadgade avgifter. Moms tillkommer för närvarande med 25 % på samtliga priser.

2.1. Moms

Alla priser på vår hemsida www.skillsonline.se är angivna exklusive moms om inget annat skrivs.

3. Leveransvillkor

3.1. Generella leveransvillkor

När du köper en utbildning hos www.skillsonline.se får du direkt tillgång till kursen på ditt konto (ett konto skapas automatiskt om inget befintligt konto finns registrerat med den angivna e-postadressen). Vid köp av flera kurser av samma sort vid samma köptillfälle får du alltid en eller flera licensnycklar för det antal kurser du köpt. Vid köp av flera kurser men endast 1 st av vardera kurs aktiveras kurserna automatiskt till ditt konto som erhålles vid slutförande av köp förutsatt att du inte valt köp av licensnyckel vid köptillfället.

3.2. Ångerrätt eller avbokning av utbildning

Då tillgång till kursen ges omedelbart efter genomfört köp så går det inte att avboka kursen eller få pengarna åter.

3.3. Systemkrav för e-utbildning

Du är ansvarig för att din enhet klarar de systemkrav som krävs för att gå en e-utbildning via Skills Online. dessa systemkrav finns att se på vår sida för systemkrav.

Återbetalning görs inte då din enhet inte uppfyller dessa krav.

4. Betalningssätt

4.1. Betalning med konto- eller kreditkort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Klarna Banks kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är därmed krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet: 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

4.2. Betalning med direktbank

Betalning med direktbank fungerar på så vis att du från vår kassa länkas vidare till din bank. Därefter loggar du in hos banken och signerar betalningen på samma vis som när du betalar dina räkningar via internetbanken. När betalningen signerats dras beloppet direkt från ditt konto och du länkas tillbaka till ordersidan hos www.skillsonline.se

4.3. Fakturabetalning

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna Bank AB. För att kunna handla mot faktura krävs att du anger ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättningar för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Skills Online Sweden AB överlåtna till Klarna Bank AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan och i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall att skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Klarna tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

4.4. Klarnas delbetalningskonto

Genom vårt samarbete med Klarna Bank AB kan du upprätta ett delbetalningskonto och därmed delbetala ditt köp. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan och i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Besök följande länk för att läsa mer om de villkor som gäller för delbetalningskonto hos Klarna Bank AB: https://www.klarna.com/se/villkor/. För Flexibel delbetalning är det lägsta beloppet att betala 1/24 av det utnyttjade kreditutrymmet per månad och det tillkommer en kreditränta på 19,90 %. När du väljer delbetalning genom Klarna tillkommer det även varje månad en administrativ avgift på 29,00 SEK.

4.5. Klarnas användarvillkor

Du finner samtliga villkor från Klarna genom att följa länken här: https://www.klarna.com/se/villkor/

5. Force Majeure

Skills Online Sweden AB är befriad från sina förpliktelser att fullgöra avtal som ingåtts vid händelser som kan hänföras till force majeure. Exempel på sådana händelser är naturkatastrof, krig, utebliven leverans från underleverantörer, myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse i större omfattning, ändrad eller nytillkommen lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, samt blockad/strejk. Force majeure innefattar även beslut från myndigheter, exempelvis restriktioner, varningar och försäljningsförbud, vilka har en negativ påverkan på marknad och produkter.

6. Reservationer och förbehåll

Skills Online Sweden AB förbehåller sig rätten att annullera en order på grund av exempelvis felaktigheter (tryckfel och tekniska problem) och slutförsäljning.

Skills Online Sweden AB förbehåller sig rätten att från en tid till en annan ändra innehållet i dessa köpvillkor. Angivna försäljningsvillkor gäller således tills vidare. Vid var tid aktuella köpvillkor publiceras alltid på www.skillsonline.se.

Dessa villkor har senast uppdaterats 2020-01-30